Logo

Veelgestelde vragen

Waarom Hardeman Hypotheekadvies?

Hardeman Hypotheekadvies is door zijn kleinschaligheid heel persoonlijk. U heeft altijd met dezelfde adviseur te maken die uw situatie kent. Bij een financieel advies komen allerlei heel persoonlijke zaken aan de orde. Hierbij vinden wij het belangrijk dat niet alleen de cijfers kloppen, maar ook het persoonlijke contact goed is. Dat schept een vertrouwensband van waaruit het advies zo passend mogelijk gemaakt kan worden bij uw situatie en wensen. Ons doel is dat u niet alleen nu, maar ook in de toekomst tevreden over ons advies bent.

Wat kost financieel advies?

Financieel advies kost geld. Vroeger was dat minder zichtbaar, doordat de adviseur betaald werd uit provisies van geldverstrekkers en verzekeraars. Deze provisies zaten versleuteld in de tarieven voor het financieel product. De overheid heeft enkele jaren geleden besloten dat het transparanter moest en daarom wordt de financieel adviseur voor complex advies tegenwoordig rechtstreeks door de klant betaald.

Ook hierin schuilt een risico. Soms bestaat de neiging om vooral te selecteren op de prijs van financieel advies. Natuurlijk is de prijs een belangrijke factor, maar een goed financieel advies kan veel meer opleveren dan het kost. Onze tarieven vindt u in ons Dienstverleningsdocument.

Met welke kosten moet ik verder rekening houden?

Als je een huis koopt met een hypotheek, krijg je met allerlei kosten te maken naast die van het financieel advies. We zetten een aantal veelvoorkomende kosten bij bestaande bouw op een rijtje met een ruwe indicatie.

Aankoopmakelaar                      1% à 2% van de koopsom

Overdrachtsbelasting                 2% van de koopsom bij bestaande bouw

Bankgarantie                              0,1% van de koopsom

Bouwkundige keuring                 € 400

Notaris - leveringsakte                € 475

Notaris - hypotheekakte              € 475

Taxatie                                        € 450

Nationale Hypotheekgarantie      1% van het hypotheekbedrag